HANDMADE IN BELGIUM

Unieke ontwerpen en ambachtelijke kwaliteit

Nicolas en Philippe Ledegen

Over ons

Het begon bij de tweelingbroers Nicolas en Philippe Ledegen. (2/7/65) Als kleuters verbaasden ze de familie met hun creatieve uitvindingen, tekeningen en ontwerpen. Hun vroege gevoel voor fijnzinnige kleuren en samenstellingen was opvallend en het lag in de lijn van de verwachtingen dat ze hun toekomst in de kunst- of ambachtswereld zouden opbouwen.


Na de klassieke schoolse basisopleiding kwamen ze via via in contact met Mevrouw Schwennicke van de firma Delvaux die hun onmiddellijk de kans gaf om een driejaarlijkse technische opleiding te volgen in een gespecialiseerde maroquinerieschool. Ze begonnen aan deze opleiding in 1983, met veel moed maar ook met vrees, vanwege de strenge discipline. Van de 30 leerlingen bleven er op het einde van deze specialisatie slechts een vijftal over.
De broers Ledegen namen ook deel aan internationale wedstrijden voor jonge ontwerpers, zoals de prestigieuze Foire de la Maroquinerie die de steun kreeg van het wereldbefaamde Hermes. Daar ontvingen ze de 2de en 3de prijs voor ‘jeunes créateurs d’Europe’ met het beste ontwerp ‘handtas voor het jaar 2000’. De zin om op eigen benen te staan zat er al vroeg in en toen ze in de Dendermondse binnenstad een klein maar geschikt pand kochten, kon het echte werk beginnen. In 1999 opent de zaak in Dendermonde, en in 2002 werd ook de eerste stap gezet in Japan waar ‘Les Jumeaux Japon’ gesticht werd. De strategie is duidelijk: stijl, klasse, kwaliteit en persoonlijke service. Vier elementen waar Jumeaux het succes en het vertrouwen van de klanten mee wint.

Het proces

Elke handtas is uniek

de huiden die gebruikt worden zijn afkomstig van de beste looierijen in Europa. Bij Jumeaux gebruiken ze geselecteerde vaarzen (waarvan de huiden niet beschadigd zijn) en wordt er enkel uit de volle nerf van de huiden gesneden en niet uit de minderwaardige flanken van de vellen die onregelmatiger en dunner zijn. Kortom, een werk dat veel inzicht en aandacht vereist. Dit leder is sterk, kleurvast en sensueel bij aanraking.
Werkelijk een genot dat men bij ieder gebruik van de handtas weer als een speciaal gevoel ervaart. Na jaren gebruik krijgt dit leder een patine die het echter nog meer karakter geeft en het is juist deze patine die het onderscheidt van de goedkopere ledersoorten. Waarom geen kunststof of geplastificeerde materialen? Het antwoord is eenvoudig: het ambacht van de marokijnbewerking heeft zijn traditie waarin uitsluitend met de beste materialen wordt gewerkt. 



Het maken van iedere handtas gebeurt volledig ambachtelijk.


- het snijden van de patronen
- het schalmen (splitsen van - -- het leder op de gewenste dikte)
- het branden van de randen en - het afwerken met speciale inkt
- het uiteindelijke monteren
- het stikwerk
- de kwaliteitscontrole en het inbrengen van gepersonaliseerde initialen.


De zorg en de kwaliteit van het ambachtelijk vervaardigen kan slechts tot uiting komen in natuurlijke materialen die zich laten plooien en vormen door de meester-marokijnbewerker. Met kunststof krijgt men nooit hetzelfde resultaat en zeker niet hetzelfde gevoel.

In de boetiek is een ruim assortiment voorradig

elke handtas wordt met de hand vervaardigd